Zamieszczone przez rowerek
Nie chce odpalić
Zwiń
X
-
Nie chce odpalić
Tagi: Brak
-
-
Nie chce odpalić
Tak jak w temacie posiadam octavkę z 2003 roku 1,9 TDI 90 KM. mam z nią następujący problem: jakoś w święta wracałem od dziewczyny około 25 km ale tak gdzieś w 3/4 drogi się zatrzymałem żeby oczyścić wycieraczki i zgasiłem silnik i później niestety samochód nie chciał odpalić tzn kręcił tak jak by już chciał złapać ale nie łapał i tylko było słychać jak by sam rozrusznik się kręcił bez odpalenia ale po jakiś 5-10 min udało mi się odpalić wyciągałem kluczyk wsadzałem z powrotem odpalałem odpalałem i w końcu odpaliła. ale jakoś minęło z 5 dni i problem się powtórzył ale niestety już nie chce odpalić w ogóle
akumulator był nowy, jak wrzucę bieg i próbuję odpalić normalnie się toczy na biegu czy to do przodu czy do tyłu.
Może ktoś wie o co może jej chodzić??
-
-
Ewentualnie pompa vacum, jak kręci, ale nie startuje, to nie dostaje paliwa. Ikonka od świec żarowych (taka spiralka) załącza się po włączeniu zapłonu?Jest: Kodiaq 2024 2.0 TSI 4x4 DSG Sportline, Nissan Patrol 2.8 1992 Long, Ford Mustang 4.6 V8 2010
Było: Audi S6 Avant Quattro 4.2 340KM 420Nm, Octavia 2 2.0 TDI BMM 230KM 490Nm, Ford Mustang 3.7 2012 350KM, Nissan Patrol 2.8 1995 Long, Opel Astra G 1.6
Komentarz
-
-
wiec tak filtr paliwa wymieniałem w te wakacje, lampka od świec działa tak jak zawsze czyli zapala się i po nagrzaniu gaśnie.
[ Dodano: Wto 04 Sty, 11 17:13 ]
właśnie to może i coś z pompą bo przed wakacjami starsza zalała benzynki i jechała aż się zapalił jakaś lampka i go zgasiła. ale wypompowałem wszystko i oczyściłem cały układ i jak narazie było oki.
Komentarz
-
-
jaszczurr,
masz pod nosem : http://forum.octaviaclub.pl/profile....rofile&u=12166O rany - jedna siódma życia to poniedziałek
Komentarz
-
-
no więc tak zdjąłem przewody paliwowe co idą do filtra i w ogóle nie podaje paliwa, więc może to być pompka...
[ Dodano: Sro 05 Sty, 11 15:40 ]
Zamieszczone przez xploA tak z ciekawości spojrzałeś na klapę gaszącą jak nie mógł odpalić ? Może się zakleja w pozycji zamkniętej od nagaru i wtedy sam rozrusznik kręci i nie odpalisz. :roll:
jeszcze raz dzięki wszystkim za sugestie.
Komentarz
-
Komentarz