Nie chce odpalić

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • michall82
    Classic
    • 2010
    • 8

Nie chce odpalić

Zamieszczone przez rowerek
    Zamieszczone przez misiek^wro
    ale wiem tez, ze krytykujacy czesto nie maja pojecia nt dzialania np takiego samopoziomowania - niestety na polskich drogach, ono nie wyrabia :twisted:
    Co mają nasze drogi do 'wyrabiania' samopoziomowania skoro to nie jest układ działający pod wpływem ukształtowania nawierzchni a pod wpływem obciążenia samochodu?

Zamieszczone przez Sergi
    Dobra ja już powiedziałem co miałem powiedzieć w tym temacie, do was i tak nic nie dotrze bo uważacie ze to jest "zło" i co by się nie mówiło to i tak będziecie robić krucjaty przeciw wszystkim innym którzy mają inaczej, tak więc bądźcie dumni z tego że jesteście przepisowi i nikt się do was nie przyczepi.
    Dawno nie widziałem tak wielkiego ignoranta jak Ty... Witki opadają... Obraź się jeszcze za to, że Cie krytykują za nielegalne rozwiązania... Na dodatek wielki cwaniak i specjalista od podejścia Policji... Żebyś się kiedyś nie zdziwił.
    nie uważam się za takiego ale skoro tak myślisz to Twoja sprawa, i nie obrażam się bo po prostu mam swoje zdanie i tyle a krzywdy nikomu tym nie robie bo nie oślepiam i pamiętam o tym żeby je opuszczac jak mam obciążony samochód i nie musisz podkreślać tego tak ze jest to nielegalne bo dobrze o tym wiem wyobraź sobie
  • jaszczurr
    Classic
    • 2009
    • 24

Nie chce odpalić

Tak jak w temacie posiadam octavkę z 2003 roku 1,9 TDI 90 KM. mam z nią następujący problem: jakoś w święta wracałem od dziewczyny około 25 km ale tak gdzieś w 3/4 drogi się zatrzymałem żeby oczyścić wycieraczki i zgasiłem silnik i później niestety samochód nie chciał odpalić tzn kręcił tak jak by już chciał złapać ale nie łapał i tylko było słychać jak by sam rozrusznik się kręcił bez odpalenia ale po jakiś 5-10 min udało mi się odpalić wyciągałem kluczyk wsadzałem z powrotem odpalałem odpalałem i w końcu odpaliła. ale jakoś minęło z 5 dni i problem się powtórzył ale niestety już nie chce odpalić w ogóle
    akumulator był nowy, jak wrzucę bieg i próbuję odpalić normalnie się toczy na biegu czy to do przodu czy do tyłu.

Może ktoś wie o co może jej chodzić??

Komentarz

• Robson2011
      Classic
      • 2011
      • 38

Sprawdz filtr paliwa i czy paliwo się nie cofa w wężykach i czy nie ma bąbelków powietrza

Komentarz

• pinoczet81
        Classic
        • 2010
        • 24

Witam. mam rozumiec ,że na zimnym też nie zaskakuje? najpierw zobacz czy dochodzi paliwo jak wcześniej kolega napisał a kiedy wymieniałes filtr paliwa?no chyba ,że zatankowałes jkąś berbeluche na stacji.

Komentarz

• McGan
          RS
          • 2010
          • 3573
          • Superb III (3V3)

Ewentualnie pompa vacum, jak kręci, ale nie startuje, to nie dostaje paliwa. Ikonka od świec żarowych (taka spiralka) załącza się po włączeniu zapłonu?
          Jest: Kodiaq 2024 2.0 TSI 4x4 DSG Sportline, Nissan Patrol 2.8 1992 Long, Ford Mustang 4.6 V8 2010
          Było: Audi S6 Avant Quattro 4.2 340KM 420Nm,​ Octavia 2 2.0 TDI BMM 230KM 490Nm, Ford Mustang 3.7 2012 350KM, Nissan Patrol 2.8 1995 Long, Opel Astra G 1.6

Komentarz

• jaszczurr
            Classic
            • 2009
            • 24

wiec tak filtr paliwa wymieniałem w te wakacje, lampka od świec działa tak jak zawsze czyli zapala się i po nagrzaniu gaśnie.

[ Dodano: Wto 04 Sty, 11 17:13 ]
            właśnie to może i coś z pompą bo przed wakacjami starsza zalała benzynki i jechała aż się zapalił jakaś lampka i go zgasiła. ale wypompowałem wszystko i oczyściłem cały układ i jak narazie było oki.

Komentarz

• krzysiek13
              L&K
              • 2010
              • 1155

VAG prawdę ci powie, przyczyn może być baaaaardzo dużo.
              Octavia

Komentarz

• loru
                RS
                S_OCP Member
                • 2007
                • 4286
                • Octavia II (1Z3)
                • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

jaszczurr,
                masz pod nosem : http://forum.octaviaclub.pl/profile....rofile&u=12166
                O rany - jedna siódma życia to poniedziałek

Komentarz

• xplo
                  Ambiente
                  • 2010
                  • 221

A tak z ciekawości spojrzałeś na klapę gaszącą jak nie mógł odpalić ? Może się zakleja w pozycji zamkniętej od nagaru i wtedy sam rozrusznik kręci i nie odpalisz. :roll:

Komentarz

• jaszczurr
                    Classic
                    • 2009
                    • 24

no więc tak zdjąłem przewody paliwowe co idą do filtra i w ogóle nie podaje paliwa, więc może to być pompka...

[ Dodano: Sro 05 Sty, 11 15:40 ]
                    Zamieszczone przez xplo
                    A tak z ciekawości spojrzałeś na klapę gaszącą jak nie mógł odpalić ? Może się zakleja w pozycji zamkniętej od nagaru i wtedy sam rozrusznik kręci i nie odpalisz. :roll:
                    Dzięki za podpowiedź sprawdziłem klapkę gaszącą i okazało się że się zacięła i była ciągle w pozycji "gaszącej" poruszałem nią i cyka jak tra lala wcześniej miałem ją sprawdzić ale było już ciemno a później zapomniałem wyjechałem na 3 dni i bat coś tam grzebał.
                    jeszcze raz dzięki wszystkim za sugestie.

Komentarz

Pracuję...